Dit is de website van Matricale

   
     post@matricale.nl
Tap To Call

Concert 24 mei 2020

Op zondagmiddag 24 mei geeft Matricale een concert in de hervormde kerk in Vledder. Thema van het concert is Religieuze onrust in de 16 eeuw

Met het spijkeren van zijn 95 stellingen op de kerkdeur in 1517 heeft Martin Luther de religieuze onrust die er heerste niet veroorzaakt, maar wel aangewakkerd. Niet alleen binnen de Rooms Katholieke kerk was er verdeling, maar ook bij andere stromingen.

Voor het eerst zingt Matricale een geheel religieus programma, met een mis van Tomás Luis de Victoria en andere 16e eeuwse werken van onder meer Clemens non Papa, William Byrd en Thomas Tallis, allemaal componisten die in deze roerige periode leefden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *