30 maart voorlichting over jubileumprogramma

In 2022 bestaat Matricale 10 jaar. Het was in 2012 de wens van dirigent Klaas Peter van der Laan een koor van kwaliteit op te richten om ongewone en vaak niet eenvoudige muziek te zingen: muziek uit de Renaissance en vroegste Barok. Zo begon het koor met het instuderen van werken van Claudio Monteverdi. Omdat die muziek vijfstemmig is, bestaat het koor uit sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen.

Projectkoor Matricale o.l.v. Klaas Peter van der Laan zingt Sestina (6) van Claudio Monteverdi in de Oude Kerk in Diever in 2013

Nu, een decennium en verschillende programma’s later, willen de koorleden vieren dat ze al zo lang deze en andere muziek zingen. Dat doen het koor door het repertoire te zingen dat in de afgelopen tien jaar is ingestudeerd. Daarnaast is er nieuwe muziek (voor het koor) van Monteverdi. Verder zijn er werken van onder meer Sweelinck, Josquin des Prez, een paar romantische componisten en muziek van de 20e en 21e eeuw. Sommige van die stukken zijn speciaal voor Matricale geschreven.

Het koor hoopt er een re√ľnie van te maken door voormalige leden van het koor uit te nodigen. En er is uiteraard ook ruimte voor nieuwe leden.

Van april tot en met september repeteren we, zodat we de eerste helft van oktober (waarschijnlijk het weekend van vrijdag 14 oktober) een concert kunnen geven.

Op woensdag 30 maart is er een voorlichtingsavond over dit nieuwe programma, waarbij iedere belangstellende van harte welkom is. Matricale repeteert op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de Johannes de Doperkerk in Vledder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven