Geslaagd huisconcert Matricale en Calmati

Op zondag 13 maart vierden renaissance kamerkoor Matricale en barokensemble Calmati hun rentree met een gezamenlijk huisconcert in de Johannes de Doperkerk in Vledder. Matricale liet zich van een nieuwe kant horen, want naast koormuziek zongen diverse koorleden enkele mooie stukken in kleine ensembles.

Concert op 13 maart in de kerk in Vledder

Eerst was er oude religieuze muziek van Tomás Luis de Victoria, Thomas Tallis en Jan Pieterszoon Sweelinck door het koor. Dit werd afgewisseld met nieuwere religieuze stukken; een lied van Mendelssohn Bartoldy voor drie vrouwenstemmen, Het Ave Maria van Haagh, het ontroerende duet ‘Anima Christi’ van Frisina en het verstilde ‘O Salutaris Hostia’ van de la Rue, door kwartet en koor.
Meebewegen

Het ensemble Calmati, bestaand uit cello, clavesimbel en twee violen gaf een mooie omlijsting aan verschillende ensemble- en koorstukken. Daarnaast voerde Calmati enkele instrumentale stukken uit van Georg Friedrich Händel, Henry Purcell en Giovanni Battista Buonamente. Dit laatste is een dans uit de renaissance en werd zo aanstekelijk gespeeld dat je her en der in het publiek mensen kon zien meebewegen.

Hierna was het tijd voor wereldse muziek; enkele typerende vijfstemmige levensliederen uit de renaissance en een levendig gezongen kwartet van Juan del Encina. Koor en muzikanten wisten het publiek goed te boeien deze middag, mede door de mooie afwisseling in het programma. Een geslaagde samenwerking die voor herhaling vatbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven